Dags för PP Pensions nya filmer – och den här gången inkluderas även lastgamla journalister.

 

UPPDRAGSGIVARE: PP Pension
BYRÅ: Bloomy Ideas

Det är mer ovanligt att reklamare, spelutvecklare, designers, community managers, influencers och journalister har en tjänstepension än i andra yrken. Det innebär att många tvingas jobba längre innan de har råd att gå i pension. 

Efter ett starkt genomslag på PP Pensions filmer 2018, släpps nu nya filmer med folk som har det tufft och får jobba på istället för att gå i pension. Den här gången får vi inte bara se reklamare utan även journalister och filmarbetare, och bland annat är Art Directorn Ove 89 år är tillbaka.

PP Pension är specialister på pensionslösningar för alla som arbetar mediebranschen. En bransch som består av många gamla men också helt nya yrken. Det är dessutom en mycket eftertraktad bransch där många unga önskar att få jobb. Hård konkurrens, nya bolag och strukturer gör att pensionslösningar ofta kommer långt ner i prioriteringarna, säger MiaPia Johansson på PP Pension.

Tidigare kampanjer har fungerat jättebra som ögonöppnare kring den här viktiga frågan. Många företag i mediabranschen har börjat förstå och få upp ögonen för ett stort värde i att erbjuda en trygg pension. De som idag söker jobb lockas inte lika mycket av en cool arbetsplats, häftiga resor och gratis läsk utan värderar bra pensionslösningar högre.

 

Arbetsgrupp

PP Pension
MiaPia Johansson

Bloomy Ideas
Projektledare: Li-Lie Chemnitz
Kreatör: Jon Rönström
Kreatör: Marcus Holmlund
Designer: Holger Thorsin
Formgivare: Frida Thunholm
Planner: Carl Wahlberg
Regi: Kalle Carmback