Där är du, bakom mina fördomar

 
Skärmavbild 2019-06-07 kl. 12.42.18.png
 
 

UPPDRAGSGIVARE: Erling persson stiftelsen
BYRÅ: Fryshusets digitala projekt LIV1 har skapat produktionen.

“Där är du, bakom mina fördomar” - ny kampanj från Fryshusprojektet Liv1

Vilka etiketter sätter du på andra? Och andra på dig? Fördomar är någonting vi alla har, både positiva och negativa, om främlingar, om sina kompisar, om sig själv. Genom att bli medveten om sina egna fördomar kan man även börja förstå konsekvenserna av dem och hur de kan begränsa ens eget och andras liv. Stämmer etiketten jag sätter på främlingen i Ica-kön? Stämmer etiketten som främlingen på bussen sätter på mig?

Idag på nationaldagen lanserar Liv1, ett projekt inom Fryshuset, kampanjen “Där är du, bakom mina fördomar”. Syftet med filmen är att belysa fördomar och visa på hur vi i vardagen sätter etiketter på andra människor. Att vi behöver börja se individen bakom. Filmen är avsedd att spridas i sociala medier och användas som dialogunderlag och i utbildningssyfte.

– Jag vill visualisera hur vi alla sätter etiketter på människor och har fördomar, men det är vad vi gör med dessa påståenden som spelar roll. Jag vill att tittaren ska börja reflektera över vilka fördomar de har, och om de brukar se förbi dem. Vilka grupper tillhör de själva? Är det sanningar? säger Melissa Brown, producent för Fryshusets projekt Liv1.

Arbetsgrupp

Fryshuset, LIV1
Skapad av: Melissa Brown
Filmfotograf: Paul Adamah & Melissa Brown